Cum să pregătești porumbul fiert, pentru a fi DELICIOS. Obține gustul savuros și textura ideală

Cum să pregătești porumbul fiert, pentru a fi DELICIOS. Obține gustul savuros și textura ideală
FOTO - Caracter ilustrativ
Publicat: 17/08/2024, 13:30

Porumbul fiert este un preparat simplu și foarte delicios, dar trebuie să ții cont de câteva trucuri pentru a obține un gust savuros și o textură ideală. Totul depinde de alegerea porumbului, curățarea sa și chiar și momentul în care îl fierbi.

Alegerea porumbului proaspăt este extrem de importantă, iar unul dintre primele indicii pentru acest aspect este mătasea.

Ea ar trebui să fie mătăsoasă, umedă și de un galben intens. O mătase uscată sau decolorată indică faptul că porumbul este mai bătrân și poate fi mai fad la gust.

De asemenea, boabele ar trebui să fie pline și uniforme. Când apeși pe ele, acestea ar trebui să fie ferme și să lase o amprentă ușoară. Evitați porumbul cu boabe goale sau cu pete.

În plus, frunzele porumbului trebuie să fie verzi și fără pete uscate, deoarece acestea protejează boabele și arată cât este de proaspăt porumbul, potrivit Realsimple.com. Este de preferat să alegeți porumb de sezon, deoarece acesta este, de obicei, cel mai dulce și mai gustos.

De asemenea, curățarea porumbului este la fel de importantă. Îndepărtați frunzele, lăsând doar câteva dintre cele mai apropiate de știulete pentru protejarea porumbului în timpul fierberii.

Următorul pas este eliminarea mătăsii, care se îndepărtează cu ușurință prin tragere. Este foarte important să o îndepărtați complet, pentru că aceasta poate da un gust amar porumbului fiert.

În cele din urmă, spălați bine știuleții sub jet de apă rece pentru a îndepărta orice resturi de frunze sau de pământ.

Cum se fierbe corect porumbul

Puneți porumbul în apă rece cu sare, înainte de a-l pune pe foc, deoarece sarea va pătrunde mai bine în boabe și le va accentua gustul, notează Știrile Pro TV.

Fierbeți porumbul timp de 10-15 minute, în funcție de mărime și de preferințele fiecăruia, pentru o textură mai crocantă sau mai moale, menținând un foc mediu pentru o gătire uniformă. Pentru o aromă mai intensă, puteți fierbe porumbul în coji, îndepărtând doar câteva frunze și mătasea.

După ce ați fiert porumbul, puteți adăuga și alte arome, cum ar fi unt și sare, pentru un gust clasic și delicios. Este de evitat fierberea în apă clocotită (porumbul trebuie pus în apă rece pentru a se încălzi treptat) sau fierberea prea mult (porumbul fiert prea mult poate deveni moale și farinos).

Depozitarea porumbului fiert

Pe termen scurt, adică una sau două zile, porumbul fiert poate fi păstrat în frigider, dar trebuie să acoperi știuleții cu folie alimentară sau să-i pui într-un recipient ermetic. Pentru o perioadă mai lungă, de până la o săptămână, porumbul poate fi ținut în congelator. Atenție, în ambele cazuuri, răcește porumbul după fierbere.

Apoi, taie boabele de porumb și pune-le în pungi sau recipiente pentru congelator. Dacă ai un aparat de vidat, folosește-l pentru a elimina cât mai mult aer din ambalaj și a preveni arsurile de congelator.

Sfaturi suplimentare, după fierberea porumbului

Nu reîncălzi porumbul în microunde, deoarece acest lucru îl poate face cauciucat. Pentru a-l reîncălzi, poți să-l fierbi din nou în apă clocotită timp de câteva minute sau să-l încălzești pe grătar.

Răcirea rapidă imediat după fierbere este importantă deoarece previne dezvoltarea bacteriilor și menține textura și culoarea porumbului. De asemenea, vidarea la congelare elimină aerul din ambalaj, prevenind arsurile de congelator care pot altera gustul și textura.

Cele 7 beneficii ale porumbului fiert

Pe lângă gustul său dulce și delicios, porumbul are și multe beneficii pentru sănătate. Iată-le pe cele mai importante șapte, potrivit Healthshots.com.

  1. Sursă excelentă de fibre: Fibrele din porumb ajută la buna funcționare a sistemului digestiv, prevenind constipația și promovând senzația de sațietate. Este și o opțiune sănătoasă pentru a asigura aportul necesar de fibre.
  2. Bogat în antioxidanți: Porumbul conține antioxidanți precum carotenoidul luteină și zeaxantina, care contribuie la sănătatea ochilor și pot reduce riscul de degenerare maculară.
  3. Controlul glicemiei: Fibrele din porumb încetinesc absorbția glucozei în sânge, ceea ce îl face o opțiune bună pentru persoanele cu diabet sau cele care doresc să-și controleze nivelul de zahăr din sânge. Porumbul fiert poate fi inclus cu ușurință în dieta persoanelor care urmăresc un control glicemic.
  4. Sănătatea inimii: Consumul de porumb fiert poate avea un impact pozitiv asupra sănătății cardiovasculare. Potasiul din porumb ajută la reglarea tensiunii arteriale, iar fibrele contribuie la scăderea nivelului de colesterol „rău”.
  5. Sursă de vitamine și minerale: Porumbul este o sursă bună de vitamine din complexul B, vitamina E și minerale precum magneziu și fosfor, esențiale pentru funcționarea corectă a organismului.
  6. Proprietăți antiinflamatorii: Porumbul fiert poate contribui la o stare generală de bine. Unii compuși din porumb au proprietăți antiinflamatorii, ceea ce poate ajuta la reducerea riscului unor boli cronice.
  7. Hidratare: Consumul de porumb fiert poate fi o modalitate ușoară de a-ți hidrata corpul. Porumbul are un conținut ridicat de apă, contribuind la hidratarea organismului.

FOTO – Caracter ilustrativ: Profimedia

Dacă duminică ar fi alegeri, tu cu cine ai vota?

Vezi rezultate

Loading ... Loading ...
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Rezultate parțiale alegeri prezidențiale 2024, turul 1. Marcel Ciolacu, pe primul loc. Surpriza de pe...
Gigi Becali, DERAPAJ rușinos la adresa Elenei Lasconi! A spus-o public, ca toată România să...
FOTO. Jaqueline Cristian, imagini fabuloase în costum de baie
Secretul succesului suveranistului Călin Georgescu la alegerile prezidențiale. Este la un pas de turul 2|ANALIZǍ
Ce se întâmplase cu Gabriel Cotabiță în ultimele luni! Declarațiile făcute de soția lui cu...
Simion se pregătește să blocheze alegerile. Reprezentanții AUR au primit ordin să nu semneze procesele...
George Simion susține că a intrat în turul 2 și acuză „manipularea prin sondaje toxice”....
Au fost publicate REZULTATELE de la ora 22:44. Răsturnare de situație a voturilor! Cine e...
Care este cea mai sănătoasă salată de vinete din România, potrivit lui Dragoș Pătraru
Mircea Geoană, după exit-poll: "Surprinzător și dezamăgitor. Celor mai tineri vreau să le dau ștafeta"
Șoșoacă despre Călin Georgescu: E un...
O nouă taxă pentru românii care stau la bloc. Când va fi introdusă și cât...
De ce boală secretă suferea Gabriel Cotabiță! Acum s-a aflat de ce transpira excesiv. Artistul...
Amendă pentru depășirea vitezei legale cu până la 10 km/h?
Referendum local în Capitală. Referedumul a trecut pragul şi poate fi considerat aproape validat /...
ADEVĂRUL despre România în Al Doilea Război. „Am avut norocul să...”
Anunț șocant despre Ion Iliescu. Ce s-a întâmplat cu fostul președinte al României
Rezultate BEC, se numără voturile. Răsturnare de situație
Cum a apărut Ilinca Simion la o secție de votare din București. George Simion a...
Călin Georgescu, prima reacție după exit poll-urile de la închiderea urnelor: „Poporul român a ales...
Oana Roman, mesaj trist despre moartea prietenilor ei, Gabriel Cotabiță și Marius Bațu. „Bucurați-vă, fraților,...
Orgoliul și mândria l-au ţinut pe Mihai Bendeac departe de Gabriel Cotabiţă: "Iartă-mă. Deși e...
BANCUL ZILEI. BULĂ: – Nevasta mea s-a îmbrăcat în polițistă și mi-a spus..
Cum va fi vremea până la Crăciun? Meteorologii au anunțat ce temperaturi vom avea